Режими використання інтерактивного середовища підтримки інтерактивного збору вимог якості програмного забезпечення - Шеховцов, Володимир Анатолійович (НТУ "ХПІ", 2009)
Збір вимог до нових програмних проектів традиційно спирається на інтерв‘ю з зацікавленими особами. Проведення такого збору є складною задачею, оскільки очікувані користувачі досить часто не можуть пояснити, які системні якості їм треба отримати. Ми пропонуємо обійти цю проблему шляхом конструювання та використання спеціальної програмної системи – інтерактивного імітаційного середовища (ІІС). Користуючись ІІС, потенційні користувачі можуть наглядно досліджувати можливі засобі організації комп‘ютерної підтримки їх праці. У роботі розглянуто основні режими використання ІІС.

Requirements elicitation for new computer applications rests traditionally on interviewing stakeholders. That makes getting the user requirements right more complicated than is necessary because the anticipated users not necessarily are good at talking about the kind of computer aid and its qualities they would appreciate. We suggest bypassing that problem by constructing and using POSE a parameterized online simulation environment within which anticipated users can explore ways of computer support for their work and which then makes it easier to talk about a potential computerized aid and the qualities thereof. The paper describes main POSE working modes.
Keywords: зацікавлена особа; асемблер процесів; мова моделювання процесу; системний адміністрартор; інтерактивнє імітаційне середовище