Методичні вказівки до виконання практичних занять з навчальної дисципліни "Біржові операції" - Степуріна, Світлана Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні вказівки щодо забезпечення практичної роботи студентів з дисципліни «Біржові операції», призначені для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля». Запропоновані методичні вказівки є основою для опанування студентами практичної складової дисципліни, вивчення якої передбачає систематизацію знань з історії розвитку, особливостей, специфіки біржових операцій в Україні і світі, правового забезпечення біржової торгівлі та особливостей цього виду економічної діяльності. Метою вивчення дисципліни є формування у студентів глибоких теоретичних знань, набуття практичних навичок щодо організаційно-економічних засад діяльності бірж, як основного елементу інфраструктури ринку; порядку, підготовки, укладання та виконання біржових угод, ефективного використання біржових операцій в комерційній діяльності, вміння вільно орієнтуватись у категоріальному апараті та матаматичному інструментаріїбіржових операцій.
Keywords: методичні вказівки; фондова біржа; валютна біржа; брокерська діяльність; біржові угоди; ф'ючерсний контракт; фондові індекси; аналіз дохідності операцій