Моделі підсумовування розсіяних пошкоджень в процесах пластичного деформування - Михалевич, В. М.; Добранюк, Ю. В.; Матвійчук, В. А.; Трач, Є. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
В даній роботі проаналізовано ключові аспекти моделей підсумовування пошкоджень та їх формалізація для розв’язання задач тривалої міцності та деформівності. Показано широке використання теорії деформівності в численних закордонних працях та здійснено аналіз використовуваної термінології ключових понять. Відзначено переваги застосування теорії деформівності, що базується на виборі певної моделі підсумовування пошкоджень у порівнянні з моделями руйнування, що вбудовані в сучасні програмні комплекси.

In this paper we analyzed key aspects of damage summation models and their formalization for solving problems of long-term strength and deformability. Is shown the widespread use of the theory of deformability in numerous foreign papers and analysis done terminology used the key concept P. Is noted advantages of applying the theory of deformability, based on the choice of a particular model of damage summation compared to the fracture model embedded in modern software system.
Models summation of scattered damage during plastic deformation
Keywords: пластичні деформації; циліндричні заготовки; осадження; моделі руйнування; damage summation model; limiting plastic strains; cylindrical blank; compression