Економічна сутність, особливості та напрями інтенсифікації в аграрних підприємствах - Науменко, А. О.; Науменко, І. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
The article examines the theoretical and methodological aspects of intensification of farming. The essence of the concept of intensification and its importance in the development of agricultural production. The basic directions of intensification of production in agricultural enterprises. The necessity of the unity of intensification and innovative mechanisms for development of agricultural production.

У статті розглядаються теоретико-методологічні аспекти інтенсифікації сільскогосподарського виробництва. Розкрита сутність поняття інтенсифікації виробництва та її значення в розвитку виробництва аграрної продукції. Проаналізовано основні напрями інтенсифікації виробництва в аграрних підприємствах. Обґрунтовано необхідність єдності інтенсифікації та інноваційних механізмів розвитку аграрного виробництва.
Keywords: інтенсифікація аграрного виробництва; техніко-технологічне переозброєння; ресурсозбереження; інновації; інноваційний розвиток