Концептуальні засади економічного виміру енергії інновацій розміром руху маси додаткового продукту в робочому дні - Кабанець, Ірина Анатоліївна (Херсонський державний університет, 2017)
Стаття присвячена визначенню одиниці виміру енергії інновацій, яка приймається за еталонний розмір відносного руху додаткового продукту в робочому дні. Умовну грошову масу запропоновано визначати як одиницю «personal capital». Обґрунтовано принцип еквівалентності розміру відносного руху додаткового продукту в робочому дні через одиницю «personal capital» з абсолютним розміром руху капіталу в реальних коштах. Оптимізація відхилення фактичного розміру відносного руху додаткового продукту від абсолютного, еталонного значення приймається як критерій логістики енергії інновацій в періоді спільної виробничої діяльності.

The article seeks to define a unit of measurement for energy of innovations, which is assumed to be a standard amount of the relative movement of surplus product within the working day. It is proposed to define a notional amount of money as the “personal capital” unit. The principle of the equivalence of the amount of relative movement of surplus product within the working day measured in “personal capital” units and the absolute amount of capital movement expressed in real monetary units is substantiated. The optimization of the deviation of the actual amount of relative movement of surplus product from the absolute, standard value is considered to be a criterion of the logistics of innovation energy in the periods of joint production activity.
Conceptual framework for the economic measurement of innovation energy the mass movement of the surplus product in the working day
Keywords: добуток грошовий; капітал; логістика інновацій; діяльність виробнича; personal capital; logistics of innovations; production activity