Використання хмарних технологій у бізнесі та побудова моделі переходу до них - Александрова, М. А. (НТУ "ХПІ", 2014)
Розглянуто сутність терміну "хмарні технології" та актуальність їх впровадження в сучасному світі, основні моделі розгортання хмарних сервісів та їх характеристика та основні види послуг, що надаються хмарними системами. В роботі детально описуються переваги та недоліки використання цих технологій, їх вплив на діяльність сучасних підприємств. Проведено аналіз ринку хмарних технологій України, рівня обізнаності в хмарних сервісах керівників та ІТ-служб вітчизняних підприємств та виявлено основні причини їх переходу до хмари. Побудована загальна модель переходу компаній до хмарних технологій, що складається з чотирьох етапів: дослідження, оцінка ефекту від переходу, запуск та реалізація, кожен з яких включає в себе свої відповідні етапи, проходження яких є обов’язковим для досягнення мети переходу.

The work deals with the essence of the term "cloud computing" and the relevance of their application in the modern world, the main deployment models of cloud services and their characteristics and the main types of cloud services. The work describes in detail the advantages and disadvantages of the use of these technologies, their impact on the modern enterprises. There are the analysis of the market of cloud technologies in Ukraine, the level of awareness of cloud services by managers and CIOs of domestic enterprises and the main reasons for their move to the cloud. There have been proposed a general model of the transition to cloud-based technology companies, consisting of four phases: research, evaluation of the effect of the transition, start-up and implementation, each of which includes their respective stages, the passage of which is required to achieve the purpose of the transition.
The use of cloud computing in business and building a model of transition to them
Keywords: IT-послуги; хмарні сервіси; хмарні обчислення; інформаційна система; IT services; cloud services; information system