Вплив особливих зон роботи гідропередачі на техніко-економічні показники колісних тракторів з безступінчастими гідрооб'ємно-механічними трансмісіями - Мітцель, Микола Олександрович (НТУ "ХПІ", 2016)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.22.02 – автомобілі та трактори. – Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Харків, 2016 р. Дисертацію присвячено підвищенню техніко-економічних показників машинно-тракторних агрегатів оснащених гідрооб'ємно-механічними трансмісіями з диференціалом "на виході" за рахунок розміщення агротехнічних швидкостей в особливих зонах роботи гідрооб'ємної передачі. Складена комплексна математична модель особливих зон роботи гідрооб'ємної передачі, що дозволяє досліджувати робочі процеси в межах особливої зони. Розглянуто процес утворення особливої зони на висхідній та низхідній регулювальній характеристиці гідрооб'ємно-механічної трансмісії. Встановлено вплив режимів навантаження та конструктивних параметрів трансмісії на ширину особливої зони та загальний ККД трансмісії. Визначено вплив часу розгону колісного трактору на величину сплеску робочого тиску при виході з особливої зони. Сформульовано рекомендації до проектування перспективних схем трансмісій з диференціалом "на виході", що дозволять досягати максимального ККД трансмісії в межах швидкостей основних енергоємних сільськогосподарських операцій. Експериментальними дослідженнями визначено точність математичної моделі втрат в гідрооб'ємній передачі К. І. Городецького. Експериментально досліджено достовірність математичної моделі особливих зон на лабораторному стенді та колісному тракторі, та підтверджено рекомендації щодо перспективних схем гідрооб'ємно-механічних трансмісій з диференціалом "на виході".

The dissertation for obtaining a scientific degree of Candidate of Science (Technology) on the specialty 05.22.02 – automobiles and tractors. –National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute", Kharkiv, 2016. The dissertation is devoted to improving technical and economic indicators of machine-tractor units equipped input-coupled power-split hydrovolumetric mechanical transmissions by placing farming velocity in special areas of work hydrovolumetric transmission. Compiled complex mathematical model special zones of hydrovolumetric transmission that allows you to explore work processes within the special zone. The process of creation of special zones ascending for and descending regulating characteristics. The influence of the mode load and design parameters of the transmission to the width of the special zones and the overall efficiency of the transmission. The effect of time acceleration wheeled tractor a surge in the value of the operating pressure at the outlet of the special zones. Recommendations for the design of perspective schemes output coupled transmissions that will achieve maximum efficiency transmission speeds within the major energy intensive agricultural operations. Experimental studies determined the accuracy of the mathematical model of hydraulic losses in the transmission by K. Gorodetsky's mathematical model. Experimentally investigated the accuracy of the mathematical model of special zones on the laboratory stand and wheeled tractors, and found the references to perspective schemes input-coupled power-split hydrovolumetric mechanical transmissions.
Influence of special zones of work hydraulic transmission on the technical and economic parameters of wheeled tractors with continuously variable hydrovolumetric mechanical transmissions
Keywords: колісний трактор; гідрооб'ємно-механічна трансмісія; гідро-об'ємна передача; техніко-економічні показники; машинно-тракторний агрегат; експериментальні дослідження; автореферат дисертації; wheeled tractor; hydrovolumetric mechanical transmissions; hydrovolumetric transmission; technical and economical indicators; machine-tractor unit; experimental studies; 631.372