Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства" - Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства є спеціальною (фаховою) дисципліною, яка вивчає принципи проєктування, архітектурно-планувальні рішення та дизайн інтер'єрів об'єктів готельного і ресторанного бізнесу. Ця дисципліна включає такі аспекти, як: функціональне зонування, організація простору для ефективного функціонування різних частин закладу; естетичний дизайн, створення привабливого й комфортного інтер'єру, який відповідає загальній концепції закладу та приваблює гостей; ергономіка та безпека, забезпечення зручності та безпеки для персоналу та відвідувачів; інноваційні рішення, використання новітніх технологій у дизайні та обладнанні закладів для підвищення ефективності, екологічності та комфорту. Дисципліна «Проєктування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства» має на меті підготовку фахівців у сфері готельно-ресторанного бізнесу, які здатні ефективно планувати, проектувати та оформляти простори, де надаються послуги гостинності.
Keywords: методичні вказівки; готельно-ресторанне господарство; економічна діяльність; проєктування виробничої програми закладів; організація сервісного процесу