Деякі історичні аспекти боротьби з пожежами на селі в УСРР у 1921-1927 рр. - Харламов, М. І. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглядаються окремі важливі питання боротьби з пожежами у сільській місцевості в Українській соціалістичній радянській республіці у період нової економічної політики. Досліджуються важливі питання причин виникнення пожеж на селі та заходи з попередження пожеж у 1921-1927 роках.

The paper discusses some important issues fight fires in rural areas in the Ukrainian Soviet Socialist Republic in the period of the New Economic Policy. We investigate the important question of the causes of fires in rural areas and measures to prevent fires in the years 1921-1927.
Keywords: історія України; нова економічна політика; безпека пожежна; дружини пожежні; заходи протипожежні; профілактика пожежна; fire safety; fire brigades; fire prevention; New Economic Policy