Організаційні форми і результати формування науково-дослідної роботи студентів у системі вищої електротехнічної освіти: історичний аспект - Тверитникова, Олена Євгенівна; Демідова, Юлія Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2018)
Розглянуто досвід організації науково-дослідної роботи студентів. Показана специфіка організації виробничої практики, студентських наукових товариств протягом ХХ ст. Аналізується нова форма організації наукової роботи як студентські науково-технічні товариства та студентські проектно конструкторські бюро. Зокрема, Харківського політехнічного інституту.

The experience of organization of research work of students is considered. The specificity of the organization of industrial practice, student scientific societies during the twentieth century is shown. The new form of organization of scientific work as student's scientific and technical societies and student's design bureaus is analyzed. In particular, the societies of the Kharkov Polytechnic Institute.
Organizational forms and results of the formation of scientific and research work of students in the high electrotechnical education system: historical aspects
Keywords: робота науково-дослідна; практика виробнича; товариство науково-технічне; Харківський політехнічний інститут; research work; industrial practice; scientific society; technical society; Kharkiv Polytechnic Institute