Порівняльна оцінка вентильних комплектів двофазного і трифазного тягових асинхронних електроприводів - Хворост, Микола Васильович; Чумак, Володимир Анатолійович; Панасенко, Надія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2004)
Розглянуті питання, пов'язані з можливістю використання в тягових електропередачах електрорухомого складу двофазного частотно-регульованого асинхронного електроприводу. Проаналізовані силові схеми двофазного і трифазного асинхронного електроприводу з вузлами захисту від короткого замикання двигуна при відмовах в інверторі напруги на предмет сталої потужності їх вентильних комплектів.

Questions related to using of two-frequency-managed asynchronous electric drive in tractive power transmissions of electro-mobile composition are considered. Power charts for two- and three-phase asynchronous electric drives with short circuit protection blocks of their engines at failures in tension invertors are analyzed on accordance of their switched completes to ration power.
Comparative estimation of switched completes of two- and three-phase tractive asynchronous electric drives
Keywords: широтно-імпульсна модуляція; струм; потужність; вентильний комплект; тяговий асинхронний електропривод; коротке замикання; інвертор напруги; electric drive; tractive power transmission; inverter; short circuit protection blocks