Перетворення жирів за допомогою ліпаз - Гладкий, Федір Федорович; Богодіст-Тимофєєва, О. Ю.; Меркушова, М. Ю. (НТУ "ХПІ", 2006)
В статті розглянуто ферментативні перетворення триацилгліцеринів, а саме, гідроліз за допомогою різних ферментних препаратів (ліпаз). Підібрано ліпази, що можуть каталізувати гідроліз твердих (пальмовий олеїн) і рідких (соняшникова олія) жирів – це Lipozyme 100 L та Солізим. Виявлено умови ферментативного гідролізу (кількість реагентів, температура тощо).

In article enzymatic transformations triacylglicerols, namely, hydrolysis by means of different lipases are considered. It is picked up lipases which can catalyze hydrolysis solid (palm oleine) and liquid (sun-flower-seed oil) grew fat is Lypozyme 100L and Solizime. It is revealed conditions of enzymatic hydrolysis (quantity of reagents, temperature, etc.).
Keywords: технологія гідролізу жирів; кислотне число; КЧ; соняшникова олія