Поділ стружки при комбінованому протягуванні деталей із чавунів - Немировський, Я. Б.; Чернявський, О. В.; Єрьомін, П. М. (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті досліджені умови попереднього деформування оброблюваної поверхні деталі за допомогою деформуючих елементів із стружкоподільчими канавками з метою забезпечення ефективного поділу стружки на окремі елементи при роботі наступного різального зубця. Запропонована конструкція комбінованої протяжки та проведені випробування її працездатності при обробці отворів у втулках із сірого чавуну.

In the article the conditions of the pre-treated surface deformation parts with deformation elements with chip division grooves to ensure effective separation of the individual elements on the chip when using the following cutting tooth. The improved design of the combined pulling and tested its efficiency in processing holes in the sleeves of cast iron.
Keywords: пластична деформація; круглы отвори; різальні зубці; мастильно-охолоджуючі рідини; зворотній хід інструмента; combined drawing; iron; chip division; plastic deformation