Перспективи розвитку українського ринку освітніх послуг - Клімов, Максим Володимирович; Ткачова, Надія Петрівна (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В доповіді доведено, що професійна освіта та навчання у співпраці з бізнесом (дуальна освіта) стає перспективним напрямком. Це допомагає вирішити проблему невідповідності навичок випускників реальним потребам роботодавців та підвищує конкурентоспроможність фахівців на ринку праці, суттєво розширити ринок освітніх послуг. Залучення бізнесу до освітнього процесу дозволяє студентам отримати практичні навички вже під час навчання.
Keywords: освітні послуги; професійне навчання; ринок; Україна; розвиток; ефективність