Наукова діяльність музеїв Наддніпрянщини наприкінці XIX – на початку XX ст. - Дворкін, Ігор Володимирович (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглядається наукова діяльність музейних закладів Наддніпрянської України наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Висвітлено внесок співробітників музеїв у розвиток багатьох наукових галузей. Стаття узагальнює значну кількість літератури та джерел з питань розвитку музейної справи в Україні.

The article deals with the scientific activities of Naddniprians’ka Ukraine museums in the late nineteenth and twenties century. The museum stuff contribution in the development of many scientific fields is shown. The clause summarizes a great number of sources and literature for the problem of museum work evolution in Ukraine.
Keywords: дослідження наукові; музеєзнавство; українознавство; етнографія; історія; археологія; науки природничі; Полтавський природничо-історичний музей