Аналіз сучасних підходів щодо визначення наукової категорії "професіоналізм особистості" - Підбуцька, Ніна Вікторівна (Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, 2013)
У статті аналізуються підходи вітчизняних та зарубіжних науковців щодо визначення поняття професіоналізму, психологічних особливостей професіоналів, розкриваються інваріанти професіоналізму/непрофесіоналізму.

The article analyzes the approaches of native and foreign scientists concerning the definition of the concept of professionalism, psychological features of professionals. The invariants of professionalism/lack of professionalism have been specified.
The analysis of the modern approaches to the determination of the scientific category of "professionalism of the personality"
Keywords: підготовка професійна; професіонал; фахівець; самовизначення професійне; самосвідомість професійна; майстерність професійна; самореалізація; професіоналізація; ідентичність професійна; придатність професійна; professional; professionalism; professional training