Системність як основа формування моральної культури майбутніх учителів у процесі сімейного виховання - Донцов, А. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті здійснено теоретичний аналіз проблеми системного підходу до формування моральної культури майбутніх учителів. Значна увага приділяється визначенню педагогічних умов активізації ролі сім’ї та засобів масової інформації як системних елементів у формуванні моральної культури майбутніх учителів. Визначено деякі складники системних суперечностей між зовнішніми та внутрішніми, позитивними й негативними чинниками організації виховного процесу вищого навчального закладу.
System as basis of forming of moral culture of future teachers in the process of domestic education
Keywords: педагогічна система; системний підхід; педагогічні умови; pedagogical system; systems approach; moral culture; educating process; pedagogical terms