К вопросу определения жесткостных характеристик металлоконструкции углеперегружателя - Гусев, А. Ю.; Танченко, Андрей Юрьевич (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті наведені числові розрахунки жорсткісних характеристик металоконструкції вуглеперевантажувача як функції положення грейферного візка. Розрахунки проведені з використанням параметричної скінченно-елементної моделі. Визначено характер залежності жорсткості від поточного розташування візка.

The numerical calculations of rigid characteristics of coal-loader metalware as functions of position of clam-shell carriage are resulted in the article. Calculations are conducted with the use of parametrical finite-element model. The character of dependence of rigidity fromthe current location of carriageis determined.
Keywords: напряженно-деформированное состояние; грейферная тележка; перегружатель; перемещаемый груз