Роль мотивації навчально-пізнавальної діяльності у формуванні професійної спрямованості студентів - Михайличенко, Валентина Євдокимівна; Полянська, Вікторія Вікторівна (Класичний приватний університет, 2011)
У статті вивчено роль мотивації навчально-пізнавальної діяльності у формуванні професійної спрямованості студентів. Показано недостатню сформованість їх професійної мотивації. Запропоновано рекомендації щодо формування професійної спрямованості й підвищення задоволеності студентів своєю професією.

The role of educational and cognitive motivation in formation of student professional orientation is studied in the article. It is demonstrated inadequate development their professional motivation. It is suggested some guidelines aimed at formation of professional orientation and increase of students professional satisfaction.
The role оf educational аnd cognitive motivation in formation оf student professional orientation
Keywords: інтерес до професії; діяльність професійна; задоволеність професією; мотив; діагностика; ставлення до професії; interest in profession; professional activities; professional satisfaction; motive; diagnostics; attitude to profession