Уточнення змістової характеристики економічної категорії "людський капітал" - Давидюк, Тетяна Вікторівна (Східноукраїнський національний університет ім. Володимира Даля, 2010)
Досліджено економічний зміст дефініції "людський капітал" в умовах становлення економіки, заснованої на знаннях, узагальнено літературну спадщину щодо сутності цієї категорії та систематизовано підходи в її тлумаченні в довідковій літературі, сформовано визначення даної категорії в системі бухгалтерського обліку.

The economic content of the definition of "human capital" under conditions of economic development based on know ledge has been researched, the literary heritage on the essence of this category has been generalized, approaches to its interpretation in reference books have been systematized, and the definition of this category in the accounting system has been given.
The specification of the content characteristics of the economic category "human capital"
Keywords: людський капітал; робоча сила; трудовий потенціал; людські ресурси; бухгалтерський облік людського капіталу; human capital; labour force; labor potential; human resources; accounting for human capital