Навчальна програма з дисципліни "Комп'ютерне моделювання динамічних систем" - Грабовський, Андрій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2011)
В рамках курсу «Комп’ютерне моделювання динамічних систем» (КМДС) планується викладати поглиблений курс моделювання динаміки механічних систем у пакеті ANSYS. Ця система моделювання є лідером серед конкуруючих продуктів на ринку CAE як по розповсюдженню, так і по можливостях. Спочатку закладені в основу даної системи ідеї, поняття і математична база дозволяють оперативно і з високою ефективністю проводити роботи із створення моделей нових виробів, модифікації створених, забезпечуючи спільну паралельну роботу над проектом конструкторів, технологів, випробувачів і менеджерів в різних частинах світу. Розглядаються методи розрахунку динаміки просторових параметричних моделей елементів машинобудівних конструкцій будь-якої складності. Поглиблено розглядаються методи дослідження динаміки систем, які складаються з абсолютно твердих тіл, та дослідження пружних тіл, а саме пошуку власних частот, виконання гармонічного, спектрального та імовірнісного аналізу, та пошуку перехідних процесів у динамічних системах. Також розглядаються методи дослідження руйнування об’єктів при великих швидкостях зіткнення, а саме пробивання, краштестів та інше.
Keywords: Workbench Mechanical; ANSYS Rigid; ANSYS Explicit Dynamics; Flexible Dynamic Analysis