Варанкіна, Олександра ОлександрівнаКричковська, Лідія Василівна2022-10-262022-10-262009Варанкіна О. О. Вплив мікроорганізмів (заквасок) на збереження бета-каротину у складі йогуртних продуктів / О. О. Варанкіна, Л. В. Кричковська // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. – 2009. – Вип. 36, т. 2. – С. 143-149.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/58716Визначено вплив мікроорганізмів (заквасок) на збереження з водорозчинного та жиророзчинного препаратів мікробіологічного бета-каротину у складі йогуртних продуктів. Встановлено, що присутність препаратів β-каротину в кисломолочних продуктах впливає на кислотність цих продуктів. Визначено, що використання препаратів мікробіологічного β-каротину позитивно впливає на активність розмноження молочнокислих мікроорганізмів та біфідобактерій у йогурті.The influence of microorganisms of starters on the safety of microbiological beta-carotene from watersoluble and oil-soluble preparations in yoghurts is determined. It is established that being of preparations of beta β-carotene in sour-dairy products influences on the acidity of these products. It is determined that the use of preparations of β-carotene influences on the reproduction activity of lactic bacteria and Bifidobacterium in yoghurt.ukферментовані молочні продуктимікробіологічний каротинзакваскаБетавітонВплив мікроорганізмів (заквасок) на збереження бета-каротину у складі йогуртних продуктівArticle