Вплив мікроорганізмів (заквасок) на збереження бета-каротину у складі йогуртних продуктів - Варанкіна, Олександра Олександрівна; Кричковська, Лідія Василівна (Одеська державна академія харчових технологій, 2009)
Визначено вплив мікроорганізмів (заквасок) на збереження з водорозчинного та жиророзчинного препаратів мікробіологічного бета-каротину у складі йогуртних продуктів. Встановлено, що присутність препаратів β-каротину в кисломолочних продуктах впливає на кислотність цих продуктів. Визначено, що використання препаратів мікробіологічного β-каротину позитивно впливає на активність розмноження молочнокислих мікроорганізмів та біфідобактерій у йогурті.

The influence of microorganisms of starters on the safety of microbiological beta-carotene from watersoluble and oil-soluble preparations in yoghurts is determined. It is established that being of preparations of beta β-carotene in sour-dairy products influences on the acidity of these products. It is determined that the use of preparations of β-carotene influences on the reproduction activity of lactic bacteria and Bifidobacterium in yoghurt.
Keywords: ферментовані молочні продукти; мікробіологічний каротин; закваска; Бетавітон