Методичні вказівки до виконання курсового проєкту з курсу "Обладнання захисту біосфери" - Самойленко, Наталія Миколаївна; Новожилова, Тетяна Борисівна; Баранова, Антоніна Олегівна; Катенін, Вадим Дмитрович (My University, 2022)
Виготовлення продукції на підприємствах супроводжується утворенням забруднюючих речовин, для видалення яких із забруднених потоків, що надходять у довкілля, застосовуються різноманітні методи та технічні засоби. Метою курсового проєкту є розробка інженерних рішень щодо використання очисного обладнання чи споруд задля підвищення екологічної безпеки діяльності об’єктів промислової та непромислової сфери. Завданням курсового проєкту є розробка системи очистки забруднених викидів і скидів, обґрунтування вибору найефективнішого очисного обладнання чи споруд та проведення інженерних розрахунків запропонованих технічних засобів. У даних вказівках приводяться методики розрахунку найбільш поширеного обладнання та споруд, що призначені для очищення викидів та скидів.
Keywords: методичні вказівки; навколишнє середовище; очищення стічних вод; забруднюючі речовини; розрахунок аеротенків; газоочисні апарати