Розвиток механізму стратегічного управління промислових підприємств у складі інтегрованих холдингів - Колосок, В. М.; Дроботіна, К. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті аналізуються сучасні тенденції розвитку українських вітчизняних підприємств. На підставі вивчення існуючої теорії стратегічного управління запропоновано тлумачення поняття стратегічне управління промислового підприємства у складі холдингу. Наведено теоретико-методологічні основи розвитку механізму стратегічного управління промислових підприємств у складі інтегрованих холдингів.

The paper analyzes the current trends of Ukrainian domestic enterprises. Based on a study of the existing strategic management theory proposed interpretation of the strategic management of industrial enterprises in the holding. Are theoretical and methodological foundations of mechanism of strategic management of industrial enterprises in the integrated holdings.
Keywords: холдинг вертикально-інтегрований; структури інтегровані; промисловість України; strategic management; industrial enterprise; vertically integrated holding