Методичні рекомендації до дисципліни "Етнопсихологія" - Підбуцька, Ніна Вікторівна; Мовчан, Яна Олександрівна; Попова, Галина Вікторівна; Шаполова, Вікторія Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Метою викладання навчальної дисципліни "Етнопсихологія" є ознайомлення студентів з теоріями та результатами досліджень в етнопсихології; у формуванні у студентів інтересу до пізнання та навиків первинного аналізу етнокультурної специфіки індивідуальної та групової поведінки людей. Завдання вивчення дисципліни "Етнопсихологія" є проведення лекційного курсу, практичних та самостійних занять студентів. Передбачені види занять включають послідовне представлення матеріалу, що забезпечує надання знань студентам з основ етнопсихології та закріплення знань у відповідності з планом вивчення дисциплін.
Keywords: психологічні особливості етносів; культурно-специфичні особливості спілкування; етнокультурна варіативність соціалізації; етнопсихологія сімейних відносин; міжнаціональні відносини; когнітивні процеси особистості