Конкурентний потенціал підприємства: сутність поняття - Романчик, Тетяна Володимирівна; Павленко, Євгенія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Ґрунтуючись на логічній послідовності, в статті розглянуто сутність категорій "потенціал", "економічний потенціал", "конкурентний потенціал підприємства". Визначено, що конкурентний потенціал є складовою потенціалу підприємства та являє собою комплекс внутрішньо-зовнішніх елементів, під впливом яких формується сукупність конкурентних переваг. Розглянуто основні підходи до формулювання конкурентного потенціалу підприємства та визначено його властивості.

Based on the logical sequence, the article considers the essence of the categories "potential", "economic potential", "competitive potential of the enterprise". It is determined that the competitive potential is a component of the enterprise's potential and is a combination of internal and external elements that form a complex of competitive advantages. The main approaches to the formulation of the competitive potential of the enterprise are considered and its properties are determined.
Competitive potential of the enterprise: the essence of the concept
Keywords: потенціал; економічний потенціал; конкурентний потенціал; підприємство; potential; economic potential; competitive potential; enterprise