Дослідження розчинності натрієвих солей жирних кислот в основі нейтралізуючого розчину, що містить етанол і гліцерин - Петік, Ігор Павлович; Гладкий, Федір Федорович; Петік, Павло Федорович; Федякіна, Зоя Павлівна; Бєлінська, Анна Павлівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2012)
В статті отримано інформацію про розчинність солей жирних кислот (мил) триацилгліцеринів ряду олій в основі нейтралізуючого розчину обґрунтованого компонентного складу. Встановлено кількісні залежності граничної розчинності мил цих олій в основі нейтралізуючого розчину від температури. Запропоновано використовувати концентровані соапстоки в нейтралізуючому розчині обґрунтованого складу як рідке туалетне мило.

In the article information is obtained on the solubility of salts of fatty acids (soaps), triacylglycerol oils based on a number of neutralizing solution sound component composition. The quantitative dependence of the maximum solubility of these oils, soaps based on neutralizing the solution with temperature. Proposed to use a concentrated soap stock in a neutralizing solution of sound as liquid soap.
Keywords: мильно-лужні розчини; поверхневий натяг; рідке мило; соапстоки; гідроксид натрію; soap-alkaline solution; surface tension; liquid soap; sodium hydroxide