Роль стеклофлюса при удалении оксидной пленки с поверхности бронз - Соболь, Юлия Олеговна; Брагина, Людмила Лазаревна; Воронов, Геннадий Константинович (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті шляхом розрахунку встановлено високий ступінь суцільності та щільності на поверхні вторинної бронзової сировини оксидної плівки й імовірність її розтріскування через значну різницю ТКЛР цієї плівки та бронзи. Розроблено склофлюс з низькою густиною для захисту розплаву бронзи від окислення та виявлена можливість його використання для видалення оксидної плівки.

In the article the high extent of a continuity and density of oxide film on the surface of secondary bronze raw materials and probability of its cracking because of essential difference TKLE of its and bronzes is determined by calculation method. The glassflux with low density for the bronze melting protection from oxidation was developed and the opportunity of its use for the oxide film removal is revealed.
Keywords: вторичное сырье; сплав; защитное покрытие; окисление; оловянная бронза