Моделювання процесу ультразвукового алмазного вигладжування - Федорович, Володимир Олексійович; Пижов, Іван Миколайович; Рязанова-Хитровська, Наталія Володимирівна; Богданов, Л. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Стаття присвячена 3D моделюванню напружено-деформованого стану процесу алмазного вигладжування при використання додаткового впливу механічних коливань (вібрацій). Виконані дослідження по встановленню раціональних режимів обробки для вказаного комбінованого процесу вигладжування. З використанням методу багатофакторного планування експерименту типу В4 встановлена математична модель процесу.

The article is devoted to 3D modeling of the stress-strain state of the diamond smoothing process with the use of additional influence of mechanical vibrations. The research was carried out to establish rational treatment regimes for the specified combined smoothing process. Using the method of multi-factor planning of an experiment of type B4, a mathematical model of the process is established.
Keywords: напружено-деформований стан; процес алмазного вигладжування; 3D моделювання; процес обробки; оброблювальний матеріал; метод скінчених елементів; stress-strain state; diamond smoothing process; 3D modeling