Шляхи зменшення негативного впливу на навколишнє середовище від дробильно-сортувального комплексу - Селюкова, Л. Р.; Райко, Валентина Федорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
У даній роботі показана необхідність зменшення викидів пилу неорганічного, який містить двоокис кремнію у %: 70-20 шамот, цемент, на напівмобільному дробильно-сортувальному комплексі.

The importance of inorganic dust (20-70 wt% silicon dioxide) emissions reducing at semi- mobile crushing and sorting complex is show in this work.
Ways to reduce negative environmental impact from the crushing and sorting complex
Keywords: щебінь; пил неорганічний; напівмобільна дробильна установка; викиди в атмосферу; crushed stone; inorganic dust; semi-mobile crushing complex; emissions into the atmosphere