Шлях до європейських стандартів енергоефективності: довгострокова ціль України чи терміновий план дій - Чижевська, І. А. (НТУ "ХПІ", 2010)
Ця стаття фокусується на основних умовах та потенціалі для підвищення енергоефективності української електроенергетики, в ній запропоновано план дій для досягнення енергоефективності в секторі в середньостроковій перспективі, а також наводиться приклад як електроенергетика вже сьогодні може вносити вклад в реалізацію політики енергоефективності.

This paper is focused on the main conditions and potential for improvement of energy efficiency in Ukrainian electricity sector, proposes the actions to attain energy efficiency future and gives example how electricity sector could promote energy efficiency even today.
Keywords: електроенергетика; енергозабезпечення; енергоспоживання; енергетичні ресурси; енергоефективність; управління енергетикою; українська економіка