Спосіб безперервного лиття заготовок - Хорошилов, Олег Миколайович; Пономаренко, Ольга Іванівна; Шатагин, Олег Олександрович (ДП "Український інститут промислової власності", 2007)
Спосіб безперервного лиття заготовок, при якому вводять затравки в кристалізатор, подають в металоприймач розплав та здійснюють циклічний рух заготовки з кристалізатора, який відрізняється тим, що в нерухомому кристалізаторі заготовка рухається як в зворотному, так і в прямому напрямках. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що в рамках одного циклічного руху заготовка з кристалізатора впродовж часу t₁ знаходиться в стані паузи, потім впродовж часу t₂ рухається в зворотному напрямку на крок L₂, а впродовж часу t₃ рухається в прямому напрямку на крок L₃, при цьому коефіцієнт К відношення кроків прямого та зворотного руху має наступні значення: К = (0,8-15,0), при цьому крок зворотного руху знаходиться в інтервалі: 0,004м<L₂<0,0125м.
Keywords: патент; корисна модель; металургія; циклічний рух; адгезійні сили; тріщини