Врахування крутильних коливань при оцінці нерівномірності обертання валу двигуна - Іващенко, І. І.; Приймаков, Олександр Григорович (НТУ "ХПІ", 2004)
В даній статті запропоновано один з найбільш раціональних способів врахування впливу крутильних коливань при оцінці ступеня нерівномірності обертання валу двигуна, зокрема, колінчастого валу двигуна, оснований на введенні змінної системи відліку часу, яка визначається частотою крутильних коливань.
Keywords: крутильні коливання; вал двигуна; ступінь обертання валу двигуна; колінчатий вал