Створення електронних підручників як відповідь вищої школи на виклики інноваційного етапу розвитку освіти - Гуревич, Р. С. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглянуті проблеми створення електронних підручників для вищої та середньої загальноосвітньої школи. Намічені підходи до створення таких підручників, що дозволяють визначити рівень знань студента або учня, синтезувати план навчання, реалізовувати цей план у навчальному процесі. Визначені також можливості тестування знань учнів і студентів для контролю та самоконтролю. Конкретизований зміст розділів електронного підручника, в якому виокремленні дидактичні складові.

The article deals with the problem of creating e-books for higher and secondary schools. Intended approaches to the development of textbooks to determine the level of knowledge of the student or student to synthesize training plan, implement the plan in the learning process. Defined as the possibility of testing pupils and students to control and self-control. Specified content sections of the electronic textbook in which the isolation didactic components.
Creating e-books as a response to the chalengers of high school innovation stage of development of society
Keywords: особливості відбору знань; програмне забезпечення; дидактичні складові підручника; ІКТ; software