Аналіз енергозберігаючих заходів у промисловості та оцінка їх економічної ефективності - Ліснича, А. І.; Ширяєва, Наталя Володимирівна; Білоцерківський, Олександр Борисович (Хмельницький національний університет, 2011)
У статті проаналізована проблема енергозбереження у промисловості України. Розглянуті організаційно-технічні заходи з енергозбереження та запропонована оцінка їх ефективності. Наведено конкретні приклади впровадження енергозберігаючих заходів у промисловість України.

The article analyzes the problem of energy conservation in industry of Ukraine. Considered organizational and technical measures to save energy and proposed estimate of their effectiveness. Specific examples of energy efficient measures in Ukrainian industry are presented.
Keywords: енергозбереження; енергоефективність; промисловість; енергоспоживання; ресурси паливно-енергетичні; заходи організаційно-технічні