Особенности информационного обмена в рамках единого информационного пространства САПР "Турбоагрегат" - Бойко, Анатолий Владимирович; Говорущенко, Юрий Николаевич; Усатый, Александр Павлович (НТУ "ХПИ", 2007)
Розглянуто механізми обміну інформацією між елементами єдиного інформаційного середовища САПР "Турбоагрегат", показана висока ефективність, універсальність та надійність приведених підходів та алгоритмів передачі даних між різними проектними процедурами і функціями САПР, а також експорту-імпорту даних з/в зовнішніх джерел. Показано вплив механізмів обміну даними на формування і організацію обчислювальних процесів в задачах аналізу та оптимального проектування проточних частин осьових турбін.

The mechanisms of information exchange between elements of the "Turboaggregate" CAD system unified information space are examined. High efficiency, versatility and reliability of adduced approaches and algorithms of data exchange between different project procedures and CAD functions as well as data import/export from/to external sources are shown. The influence of data exchange mechanisms on formation and organizing of calculation processes related to the problems of axial turbine’s flow-path analysis and optimal design is considered.
Keywords: ЕИП; информационный аналог; СУБД; единый реестр элементов; индекс элемента