Моделирование силовых нагрузок при перемещении проталкивающим устройством сыпучих и зернистых материалов в печах полукоксования и коксования - Нестеров, А. Н.; Остапенко, М. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
Стаття присвячена визначенню силових навантажень при пересуванні сипких та зернистих матеріалів у печах напівкоксування і коксування. Розглянуті та експериментально перевірені дві формули для розрахунку середнього напруження на поверхні контакту устрою для пересування. Показана умова, при виконанні якої доцільно використання формулу, яка отримана з прийняттям гіпотези плоских перетинів і адекватно описує експериментальні дані. Пропонується використання узагальненого геометричного критерію подібності при моделюванні силових навантажень. Розглянуті методики розрахунку силових навантажень при різних значеннях узагальненого геометричного критерію подібності.

The article was devoted to determination of the power loading at the movement of friable and grainy materials in the stoves of semicoking and coking. Are considered and experimentally tested two formulas for computation of middle tension on the surface of contact of the mode for the movement. A condition, at implementation of which expediently the use the formula which was got with acceptance of hypothesis of the flat crossing and adequately described experimental data, was shown. The use of the generalized geometrical criterion of similarity at the design of the power loading is offered. Considered methods of computation of the power loading at different values of the generalized geometrical criterion of similarity.
Keywords: силовая нагрузка; напряжение; перемещаемые материалы; комплексный коэффициент; интегральные уравнения