Перспективна допоміжна силова установка для наземних транспортних засобів - Альохін, С. О.; Попов, Г. К.; Салтовський, В. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті викладені матеріали по застосуванню допоміжних силових установок (ДСУ) на наземних транспортних засобах. Зроблено аналіз і обґрунтування доцільності застосування ДСУ на наземних транспортних засобах різних типів і різного призначення. Приведено технічні характеристики перспективної ДСУ, приведене їхнє порівняння з технічними характеристиками існуючих ДСУ, що поставляються на світовий ринок різними країнами-виготовлювачами. Описано основні етапи розробки й удосконалювання ДСУ для наземних транс-портних засобів. Надано короткий опис конструктивних особливостей перспективної ДСУ та приведене техніко-економічне обґрунтування актуальності її застосування на існуючих і знову розроблювальних транспортних засобах.
Keywords: допоміжна силова установка; транспортний засіб; стояночний режим; генератори; дизелі; двигуни газотурбінні