Розвиток та проблеми організації контрольного процесу на підприємстві - Мелень, Олена Валентинівна; Грибинюк, Д. В. (Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, 2018)
У статті узагальнено поняття системи внутрішнього контролю, його мета, завдання, суб'єкт, об'єкт, фор- ми, моделі та виділені підсистеми. Визначено складові елементи системи внутрішнього контролю. Про- ведена порівняльна характеристика моделей організації систем внутрішнього контролю: внутрішнього (Управлінського) контролю, ревізії і внутрішнього аудиту.

The article generalizes the concept of the system of internal control, its purpose, task, subject, object, form, model and allocated subsystems. The components of the internal control system are determined. A comparative characteristic of the models of organization of internal control systems: internal (managerial) control, audit and internal audit was conducted.
The development and problems of the organization of the control process at the enterprise
Keywords: система внутрішнього контролю; контрольний процес; підприємство; контроль ризиків; internal control system; control process; enterprise; risk control