Сучасні тенденції маркетингових комунікацій у віртуальному просторі - Романчик, Тетяна Володимирівна; Зубков, Олександр Геннадійович; Підоря, Юлія Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Активний розвиток інтернет-технологій привів до того, що міжособистісне спілкування все більше переноситься у віртуальне середовище. Для налагодження контактів із потенційними споживачами маркетологи все більше уваги приділяють новим підходам та технологіям залучення різних цільових груп. Актуальним питанням сьогодення стає розгляд та аналіз основних тенденцій та перспектив розвитку маркетингових комунікацій у інтернет-просторі. В статті проаналізовано темпи та основні тенденції розвитку нового комунікативного простору. Відмічене, що у 2018 році кількість активних інтернет-користувачів у світі сягнула позначки у 4 млрд та за прогнозами зростатиме щорічно у середньому на 9%. 25,6 мільйонів чоловік, що складає 58% населення України, є активними інтернет-користувачами. Це сприяє активному проникненню інформаційних технологій у всі сфери повсякденної діяльності людей та області ведення бізнесу. Це надає принципово нових можливостей для розвитку моделей та форматів комунікації між підприємствами, закладами та приватними особами. Відмічено основні переваги, обов’язкові умови та наслідки організації комунікативного процесу у інтернет-просторі. Розглянуто основні складові комплексу маркетингових комунікацій в аспекті перспектив їх застосування у всесвітній мережі. В результаті аналізу підтверджено, що інтернет-технології є засобом розширення можливостей комунікативного процесу та підвищення його ефективності.

The active development of Internet technologies has led to the fact that interpersonal communication is increasingly being tr ansferred to the virtual environment. To establish contacts with potential consumers, marketers are paying more and more attention to new approaches and technologies for attracting various target groups. An urgent issue today is the consideration and analysis of the main trends and prospects for the development of marketing communications on the Internet. The article analyzes the pace and main trends in the development of a new communicative space. It is noted that in 2018 the number of active Internet users in the world reached 4 billion and is projected to grow annually by an average of 9%. 25.6 million people, representing 58% of the population of Ukraine, are active Internet users. This contributes to the active penetration of information technology in all spheres of everyday activities of people and the field of doing business. This provides a fundamentally new opportunity for the development of models and formats of communication between enterprises, institutions and individuals. The main advantages, pr erequisites and consequences of the organization of the communication process in the Internet space are noted. The main components of the complex of marketing communications in the aspect of the prospects for their application in the global network are considered. As a result of the analysis, it was confirmed that Internet technologies are a means of expanding the capabilities of the communication process and increasing its effectiveness.
Modern trends of marketing communications in virtual space
Keywords: інформаційно-комунікаційне середовище; просування; цільова аудиторія; інтернет-маркетинг; information and communication environment; promotion; target audience; Internet marketing