Цивільне суднобудування в Україні у другій половині 20-х рр. ХХ ст. - Рижева, Н. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті проаналізовано формування матеріально-технічної бази цивільного суднобудування та розглянуто перші результати у будівництві суден для морського та річкового флотів.

The formation of commercial shipbuilding’s material-technical base is analyzed in the article and the first results in the construction of ships for maritime and river fleets are reviewed.
Keywords: флот; суднобудівні заводи; судноремонтні заводи; устаткування; майстерні; лісовози