Моделирование и анализ технических характеристик электрогидравлической системы автоматического регулирования частоты и мощности (САР Ч И М) паровых турбин - Канюк, Геннадий Иванович; Кострыкин, В. А.; Близниченко, Елена Николаевна (НТУ "ХПИ", 2005)
Електрогідравлічні системи регулювання (ЕГСР) частоти та потужності, які використовуються у енергоблоках теплових та атомних електростанцій, мають резерви підвищення якості регулювання та дозволили наблизитися по деяким показникам до рівня міжнародних стандартів. Вирішення задачі підвищення точності та швидкодії потребує старанного аналізу робочих процесів та характеристик ЕГСР, який повинен виконуватись на основі досить адекватних математичних моделей об’єкту. Деякі результати математичного моделювання та аналізу технічних характеристик ЕГСР приводяться у цій роботі.
Keywords: электрогидравлические системы регулирования; энергетическая сеть; давление; ЧВД; ЧСД; ЧНД; конденсатор; промежуточный перегрев пара; сопловые группы; входной суммирующий усилитель; датчик положения