Методичні вказівки до самостійної роботи за темою "Механіка". Частина 2. Динаміка - Храмова, Тетяна Іванівна; Кривоніс, Світлана Станіславівна; Шелест, Тетяна Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Важливою складовою навчального процесу є здобуття студентами знань з фізики не тільки на лекціях, лабораторних та практичних заняттях, а й під час самостійної та індивідуальної роботи. Вміння розв’язувати задачі є одним з головних критеріїв оволодіння фізикою. У поданих методичних вказівках наводяться теоретичні відомості, приклади розв’язання типових задач, студентам пропонується дати відповідь на контрольні запитання, розв’язати задачі різних рівнів складності з розділу "Динаміка" курсу "Фізика". Поєднання тестових завдань, типових та нестандартних задач дасть можливість студентам більш досконало опанувати предмет курсу. Ряд задач підвищеної складності сприятиме поглибленню знань з дисципліни "Фізика" за допомогою творчого пошуку та вивчення запропонованих проблем. Наведений на початку роботи теоретичний матеріал з розділу "Динаміка" має на меті сприяти більш успішному розв’язанню задач. Таким чином, дані методичні вказівки до самостійної роботи студентів є корисними, як у плані засвоєння теоретичного матеріалу, так і щодо можливості перевірки знань. Методичні вказівки призначені для студентів усіх технічних спеціальностей денної форми навчання.
Keywords: методичні вказівки; матеріальні точки; імпульси; динамічні рівняння руху; закон всесвітнього тяжіння; тверді тіла; момент інерції; теорема Штейнера