Дослідження якісного складу осаду міських стічних вод в залежності від терміну зберігання на мулових картах - Багно, А. О.; Волошин, М. Д. (НТУ "ХПІ", 2010)
Проведено дослідження якісного складу осаду стічних вод лівобережних очисних споруд м. Дніпродзержинська в залежності від терміну зберігання на мулових картах. Виявлено закономірності зміни вмісту азоту, фосфору та органічної речовини в осаді від часу. Показано, що даний осад є цінним органічним добривом, з підвищеним вмістом таких мікроелементів, як цинк та марганець.

It is carried out researches of qualitative structure of a deposit of sewage of left-bank treatment facilities of Dneprodzerzhinsk depending on a period of storage on silt fields. Dependences of change of the maintenance of nitrogen, phosphorus and organic substance on time are revealed. It is shown, that the given deposit is valuable organic fertilizer with the raised contents of such microcells as zinc and manganese.
Keywords: ОСВ; каналізаційні очисні споруди; стоки; біогенні елементи; агрохімічні властивості; важкі метали