Дослідження безвідмовності пневматичного приводу гальмівної системи засобу рухомості - Рогозін, І. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
Запропонована методика визначення імовірності безвідмовної роботи пневматичного приводу гальмівної системи засобу рухомості (ЗР) озброєння та військової техніки (ОВТ) з врахуванням результатів математичного моделювання робочих процесів в ньому. Встановлені залежності між тиском повітря в пневматичному приводі та площею прохідного перерізу пошкодження його ділянці, а також імовірністю безвідмовної роботи гальмівної системи ЗР.

The determination methodic of probability of failure-free operation of the pneumatic drive of braking system of vehicle in the armament and military equipment with regard to some results of mathematical simulation of working processes in it was proposed in this article. The dependences between air pressure in pneumatic drive and passage area of damage of its segment, and also probability of failure-free operation of raking system of vehicle, were defined.
Keywords: імовірність; автомобіль ЗИЛ-131; негерметичність; площа перерізу пошкодження; pneumatic drive; braking system; passage area of damage; vehicle