Енергозбереження при переробці залізних руд - Сокур, Микола Іванович; Равінська, В. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Описані енергозберігаючі методи подрібнення залізних руд з використанням магнітних полів. Викладені технологічні принципи економії ресурсів при збагаченні магнетитових руд та нова технологія комбінованого подрібнення руд на Інгулецькому ГЗК. Показано, що ресурсозберігаюча технологія дозволяє суттєво підвищити якість залізорудного концентрату і зменшити питомі витрати електроенергії при рудопідготовці.

Energy-saving methods of crushing iron ores using magnetic fields are described. The technological principles of saving resources in the beneficiation of magnetite ores and the new technology of combined crushing of ores at the Ingulets GZK are outlined. It is shown that the resource-saving technology significantly improves the quality of iron ore concentrate and reduces specific electricity consumption during ore preparation.
Energy saving during iron ore processing
Keywords: подрібнення залізних руд; енергозбереження; Інгулецький ГЗК; підготовка руди; збагачення залізної руди; залізорудний концентрат; crushing of iron ores; energy saving; Inguletskyi GZK; ore preparation; iron ore processing; iron ore concentrate