Дослідження сезонних коливань ВВП України за 2004-2008 р.р. - Білоцерківський, Олександр Борисович (НТУ "ХПІ", 2009)
Одним із найважливіших елементів системи національних рахунків на стадії виробництва є валовий внутрішній продукт (ВВП). В статті досліджено ВВП України за 2004-2008 р.р з використанням методу аналітичного вирівнювання. Отримано тренд, сезонну та випадкову складові. Визначено прогнозне значення на 2009 рік.

Gross domestic product (GDP) is one of the major elements of national economic accounting on the stage of production. This paper presents the research of Ukrainian GDP during the 2004-2008. The method of analytical alignment is used. The trend, seasonal and random components are defined. The predicted value is obtained for 2009.
Keywords: валовий внутрішній продукт; метод аналітичного вирівнювання; тренд; середні індекси сезонності; сезонна та випадкова складові