Електротехнічні матеріали - Гонтар, Юлія Григорівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальний посібник призначено для здобувачів освіти технічних спеціальностей, аспірантів, викладачів, а також інженерів і науковців, що працюють у галузі електротехніки, матеріалознавства та суміжних дисциплін. Він охоплює широкий спектр питань, пов’язаних із класифікацією, фізико-хімічними та електричними властивостями матеріалів, зокрема провідників, діелектриків і магнітних матеріалів. Значна увага приділяється напівпровідникам, активним діелектрикам та іншим перспективним матеріалам. Кожен розділ містить теоретичний базис, практичні приклади, ілюстрації та таблиці, що дозволяють краще зрозуміти особливості використання матеріалів у різних умовах.
Keywords: навчальний посібник; електротехнічні матеріали; поляризація діелектриків; пробій діелектриків; втрати в діелектриках; властивості матеріалів; магнітні матеріали; провідникові матеріали