Методичні вказівки до практичних занять та поточного, проміжного й підсумкового контролю з освітнього компоненту "Правове регулювання інноваційної діяльності" - Лисенко, Ірина В'ячеславівна; Лисенко, Андрій Миколайович; Перевалова, Людмила Вікторівна; Гаряєва, Ганна Михайлівна; Сємко, Михайло Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В межах освітнього компоненту «Правове регулювання інноваційної діяльності» здобувачі освіти зможуть оволодіти системними знаннями щодо міжнародних стандартів та нормами національного законодавства, що регулюють інноваційний розвиток провідних країн світу та України, правовий статус суб’єктів, які реалізовують інноваційну політику, організаційно-правові механізми регулювання інноваційної діяльності. У методичних вказівках, з урахуванням норм чинного законодавства України, послідовно викладено та описано загальну характеристику інновацій та інноваційних процесів, регулювання інноваційної діяльності, правовий статус технологічних та наукових парків, фінансування інноваційної діяльності, зарубіжний досвід правового регулювання інноваційної діяльності, державне забезпечення інноваційної діяльності, а також проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні. Зміст методичних вказівок відповідає вимогам, які передбачені для підготовки фахівців за всіма спеціальностями і сприятиме поглибленому вивченню здобувачами вищої освіти питань, які тісно пов’язані з правовим регулюванням інноваційної діяльності. Метою освітнього компоненту «Правове регулювання інноваційної діяльності» є надання систематичних знань в межах норм міжнародного, європейського права, чинного національного законодавства, які регулюють інноваційну діяльність, її об’єкти, зміст, права та обов’язки суб’єктів, умов, за яких вона може бути здійснена.
Keywords: методичні вказівки; інноваційна діяльність; право; правове регулювання; загальна характеристика інновацій; види інновацій