Мова С++ в програмуванні та комп`ютерних науках - Воловщиков, Валерій Юрійович; Іванов, Лев Вадимович; Рубін, Едуард Юхимович; Гончаренко, Тетяна Євгенівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017)
Розглянуто основні базові конструкції мови програмування С++ та проілюстровано їх зв’язок із ключовими конструкціями діаграми діяльності, що рекомендована до проектування схеми вирішення задач. Містить низку практичних завдань та контрольних питань, кожне з яких присвячено конкретній темі. Призначено для студентів початкових курсів спеціальностей "Комп'ютерні науки" та "Програмна інженерія".

The basic programming language C++ constructs are considered and their connection with activity diagram key structures that are recommended to the solving problems design schemes is shown . The manual contains a series of practical exercises and test questions, each dedicated to a specific topic. It is intended for the first-year students of "Computer science" and "Software engineering" specialties.
The C++ language in programming and computer science
Keywords: масиви як параметри функцій; стражі включення; модульне програмування; динамічний розподіл пам'яті; посилання; етапи обробки вихідних текстів; поліморфізм; перевантаження операцій; dynamic memory allocation; user defined types; polymorphism; inheritance; include guards; modular programming; namespaces; class composition